Milli Yemeğimiz Kurufasulye'nin Türkiye deki yeri ve Faydaları

  • Anasayfa
  • Blog
  • Milli Yemeğimiz Kurufasulye'nin Türkiye deki yeri ve Faydaları

Milli Yemeğimiz Kurufasulye'nin Türkiye deki yeri ve Faydaları


 Meslektaşlarım bu sayımızda kurufasulyenin Türk restoranlarındaki yeri ve faydalarından bahsetmek istiyorum.

KURUFASULYENİN FAYDALARI
1-Kurufasulye bakliyatların en sağlıklısıdır.2.8gramı dahi kolesterol düşürücü etki yapar.Kalp hastalıkları,felç ve kolon kanseri riskini en aza indirir.Midede yavaş sindirildiği için diyabetiklere tavsiye edilir.
2- kurufasulyede bol miktarda folik asit bulundurduğundan Yaşlılıktan kaynaklanan hafıza sorununa çözüm olmaktadır.
3-Kurufasulye, tümörün vücutta oluşumunu ve büyümesini önlüyor,  Kurufasulye bağırsak kanserinin en önemli düşmanıdır…
4-Kurufasulye tam bir protein ve lif deposudur.potasyum,demir,B vitaminleri ve diğer minareller bakımından zengindir.Kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olur.Sinirleri kuvvetlendirir.Kandaki kolesterol seviyesini düşürür,bu da kalp hastalığı,diyabet ve felç riskini azaltır.Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.Az yağlı besin olduğu için kalp krizine ve çeşitli kanser tiplerine yakalanma riskini azaltır.Beden ve zihin yorgunluklarını giderir.Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur.Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür.İdrar tutukluğunu giderir.
Albümini düşürür.Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine ardımcı olur.Karaciğer yetersizliğini tedavi eder.Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir.Kalp çarpıntılarını giderir.
“ATATÜRK en çok kurufasulyeyi severdi.” Atatürk’ün,1931-1935 yılları arasında aşçılığını yapan Halit Atay (94) Bolu’nun Mengen ilçesinde yaşıyor.Halit Atay, Atatürk’le ilgili şunları anlattı: “Yemek konusunda titizdi ve asla soğuk yemek yemezdi.En sevdiği yemek kurufasulyeydi. İster Çankaya’da olsun,isterse Dolmabahçe’de mutlaka kurufasulye yapdırırdı.Hatta trenle yolculuk yaptığımız zamanlar bile ilk yaptığımız yemek kurufasulyeydi.”
               Türk mutfağında kurufasulyeyi çok iyi tanıtan bir restoran olmaması,Fasuli Lokantaları olarak bizim bu işe girmemize sebep olmuştur. Türk mutfağımızı yeni nesile taşımak amacıyla yolumuza çıktık.öncelikle eğitim diyoruz.Çünkü başarının yolu bilmek veçalışmaktır.2007 yıllık eğitim planımız bittiğinde başarılı ekibimizle birlikte İstanbul’un tüm noktalarında olacağımızın müjdesini veriyorum.Halen üç şübemiz ile Cerrahpaşa-Tophane-Çapa’da hizmet vermekteyiz.Amacımızın öncelikle tüm Türkiye’ye bu hizmeti götürmektir.Türk restorantı olarak Fasuli’yi ise tüm dünya’ya tanıtmaktır.